AGERPRES :Targul Gaudeamus Carte Scolara s-a deschis miercuri in Piata Universitatii
Cea de a XII-a editie a Targului Gaudeamus Carte Scolara, care isi propune sa creeze, pentru toti cei interesati - parinti, elevi si cadre didactice - un cadru adecvat pentru a analiza si achizitiona manuale si auxiliare scolare, s-a deschis miercuri in Piata Universitatii.
Targul este organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media Radio Romania, si se va desfasura, pentru a doua oara, in incinta unui pavilion expozitional mobil amplasat in centrul Capitalei.
"La cea de-a XII-a editie a Targului Gaudeamus elevii si parintii vor gasi tot ce le trebuie pentru scoala, pentru ca editurile au inteles sa ne fie alaturi si avem oferta de manuale in proportie de 95% la acest eveniment", a declarat pentru AGERPRES Cornelia Scarlat, reprezentant al organizatorilor.
Ea a mentionat ca oferta din targ este una atractiva, produsele expuse sunt vandute cu preturi reduse, editurile practicand discounturi prin vanzarea directa.
"De aici elevii isi pot procura lectii interactive si mai ales cursurile de limbi straine pe suport multimedia. In afara de manuale si auxiliare, vizitatorii targului n-au cum sa nu gaseasca carti pentru orice moment al zilei", a declarat Scarlat.
Cornelia Scarlat a spus ca "vor fi evenimente propuse de Radio Romania sau de editori".
"Foarte important este Concursul National de lectura, faza zonala pe Bucuresti", a spus ea, mentionand ca la Targul Gaudeamus Carte de Invatatura din noiembrie va avea loc faza finala pe tara, unde castigatorii vor obtine premii substantiale.
La Gaudeamus Carte Scolara participa, printre altele, editurile: ALL, Casa Radio, Curtea Veche Publishing, Grupul Editorial Corint, Eurodidactica, Humanitas, Litera, Meteor Press, Paralela 45, RAO, Semne-Artemis, Sigma.
Aici vor putea fi gasite manuale si auxiliare aprobate de ministerul de resort, publicate de cele mai apreciate edituri din Romania, reunite intr-o singura incinta; pachete speciale, oferte promotionale si discounturi semnificative acordate direct de catre edituri; materiale didactice pentru toate nivelurile si disciplinele, utile deopotriva studiului individual si activitatii in clasa; numeroase titluri din bibliografia scolara, din literatura romana si universala, ca si cele mai recente aparitii editoriale in voga printre tinerii cititori, in masura sa le trezeasca interesul si celor mai putin pasionati de lectura.
Programul de vizitare al targului, care se va desfasura in perioada 17 — 28 septembrie, este zilnic intre orele 10,00 si 20,00, intrarea fiind libera.