Argument: Draguline, nu ne lua de prosti! (Autor: Nelu Balasa)
Raspunsul unui calarasean la diversiunea lui Dragulin in legatura cu proiectul CL 8
Dupa 12 ani de administratie liberala, in care Primarul Daniel Dragulin a fost un reprezentant de frunte impreuna cu Presedintele Consiliului Judetean Raducu Filipescu, acum, la sfarsit de mandat si pentru ca se apropie alegerile, l-a lovit grija de cetateni. Pe toata durata realizarii proiectului cetatenii au fost dezinformati si tinuti in ceata. Nimic din ce ar fi putut insemna grija municipalitatii pentru cetatean nu s-a simtit.
Aparatul de propaganda a lui Dragulin a emis un fluturas. O abureala specifica lui Dragulin, in care incearca sa-si asume meritele proiectului si sa se spele pe maini de raspunderi.
Proiectul CL 8 este intr-adevar necesar. Nimeni nu a contestat utilitatea si importanta lui. A venit chiar prea tarziu, timp in care administratia liberala din care Dragulin a facut parte, ca reprezentant de frunte, nu a fost animata de grija pentru sanatatea populatiei. A neglijat constant si permanent infrastructura municipiului Calarasi.
Dragulin nu are nici un merit in proiectul CL 8, dar avea mijloacele si responsabilitatea sa verifice si sa se asigure ca se desfasoara in conditii de siguranta si de confort pentru populatie.
Ce ii reproseaza cetatenii?
Ca nu a folosit mijloacele legale si administrative pentru a proteja propritatea publica si proprietatea cetatenilor, ca a permis distrugerea sistematica a trotuarelor si carosabilului, ca a permis haosul in circulatie, ca a dezinformat cetatenii in legatura cu lucrarile proiectului, ca a permis prin degradarea drumurilor si a santierelor perpetuu deschise, dar fara semnalizare, riscuri crescute si pierderi pentru proprietarii de autoturisme, ca a permis un disconfort mult mai mult decat era necesar pentru cetatenii orasului si, pentru ca in ultimul timp, ca responsabil pentru banii investiti de comunitate la Ecoaqua, a permis corectii tehnice si financiare cauzate de un management defectuos.
Primarul Daniel Dragulin si Presedintele Consiliului Judetean Raducu Filipescu au girat, impreuna, managementul defectuos de la Ecoaqua, dupa care l-au si premiat. Și chiar mai mult, sustin marirea capitalului social din banii contribuabililor pentru acoperirea deficitelor, corectiilor financiare si altor cheltuieli nejustificate legate de acest proiect.
Acum, pe ultima suta de metri din mandat incearca sa dreaga busuiocul.
Foarte multi calaraseni, in ciuda diversiunii propagandistice si minciunii oficiale au aflat adevarul si simt pe pielea lor haosul in circulatie, degradarea pe termen lung a carosabilului si a trotuarelor cu pierderi imense si incomensurabile atat pentru proprietatea publica, cat si pentru propietatea individuala a fiecarui propietar de autovehicul. Calarasenii au circulat mai bine de un an pe niste drumuri nesemnalizate, periculoase si improprii, nu datorita proiectului in sine, ci din cauza neglijentei, indolentei si lipsei de respect fata de cetateni, a tuturor celor implicati in desfasurarea acestui proiect, dar si a Primarului Dragulin, care trebuia sa apere proprietatea publica si privata a cetatenilor precum si confortul zilnic al calarasenilor. Nu a facut acest lucru si calarasenii au sesizat si l-au sanctionat. Si-l vor sanctiona si la vot, indiferent de piruetele propagandistice pe care le face.
Cetatenii nu sunt prosti, asa cum incerca sa insinueze unul dintre propagandisti postaci ai lui Dragulin, dar sunt intr-adevar dezinformati de aparatul de propaganda al primarului, care platit din bani publici, ar trebui sa informeze corect.
Manipularea cu dezinformarea si mutarea accentului pe alte aspecte ale proiectului, este o propaganda marsava. Pe banii cui?
In final, vrem sa-l intrebam pe cel care inca este Primarul Dragulin:
1. Cine a realizat fluturasul?
2. In cate exemplare s-au tiparit, cat au costat si cine le-a platit ?
3. Cine le-a distribuit si pe ce costuri?
By the way! Dragulin a declarat ca nu si-a luat concediu in perioada campaniei electorale, pentru ca se ocupa de problemele reale ale primarie. Si el face fluturasi si propaganda.