Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza in perioada sambata si duminica "Targul CraciunTaranesc" in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde cei interesati sunt asteptati de dimineata pana seara, cu multe bunatati si cadouri de sezon producatori traditionali, mesteri populari, artisti Hand Made si colectionari.
Se pot degusta la Piata Taraneasca produse naturale si produse traditionale speciale pentru Craciun (sorici, toba, lebar, carnati, afumaturi, branzeturi de oaie, vaca sau capra, Cozonacul Bujor, Cozonacul Domnesc si Cozonacul Bunicii, prajituri traditionale din Maramures) dar si produse de post: zacusti muntenesti si moldovenesti, dulceturi, miere si produse apicole, siropuri, paine in 3 culori, covrigi, turta dulce, varza cu mamaliguta sau fasole la ceaun, placinte moldovenesti din Botosani - poale-n brau, placinte cu varza, placinte intinse din Turnu, jud. Arad - cu mac, cu nuca, cu mere, cu dulceata de visine).
Terasa traditionala damboviteana se pregateste cu: sarmale de dulce si de post, caltabos, fasole la ceaun, gratare-incinse, mere coapte, vin fiert, lipii si mamaliga.
Mester(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made prezinta: ornamente pentru pom, felicitari realizate manual, ceramica, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand made, obiecte realizate din lana si crosetate, obiecte din lemn etc.
Cei interesati sunt asteptati la o calatorie printre obiectele de antichitati(cufere, mobilier, tablouri, bijuteri, carti, carti postale, patefoane, roti de car, fuioare si alte minunatii)
Intrarea libera!