La data de 13.12.2010, Brigada Rutiera a Capitalei a desfasurat o actiune pentru depistarea celor care incalca normele rutiere, cu accent pe depasirea coloanei de autovehicule, aflata in asteptare la semafor.
Sunt numeroase cazurile in care unii automobilisti depasesc coloanele de autovehicule oprite la semafor, blocheaza centrul intersectiei, ocolesc prin stanga refugiul statiei de tramvai ori opresc neregulamentar, ceea ce creeaza o imagine de dezordine in trafic si genereaza ambuteiaje.
Acesti automobilisti produc si disconfort celorlalti participanti la trafic, care respecta legea, prin marirea timpului de asteptare la semafor.
O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificata si republicata, prevede pentru conducatorii auto care depasesc vehiculele oprite in colana la semafor, amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni ( 240- 300 lei) si suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.
In intervalul 07.30 - 12.00, in mai multe zone din Capitala, s-a actionat pentru depistarea unor astfel de conducatori auto, fiind aplicate 103 sanctiuni, 26 pentru nepastrarea centrului liber al intersectiei, retinute 58 permise de conducere pentru depasirea coloanei oprite la semafor si intocmit un dosar de cercetare penala pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana care nu detine permis de conducere.
De la inceputul anului 2010 pana la 30.11.2010, in Municipiul Bucuresti s-au retinut peste 1020 permise de conducere pentru depasirea coloanei de autovehicule oprita la semafor. Politistii rutieri vor actiona in continuare pentru depistarea abaterilor la regimul circulatiei, cu accent pe sanctionarea celor care depasesc coloana de auto oprita la semafor, nepastrarea centrului liber al intersectiei si a celor care opresc sau stationeaza neregulamentar.