Doi barbati au fost prinsi de Politia Deltei Dunarii in timp ce pescuiau ilegal folosind 6 plase monofilament. In urma verificarilor, politistii au depistat peste 180 de kilograme de peste pescuit de catre suspecti.
La data de 3 August, Politia Deltei Dunarii a organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol pe lacul Razelm.
Astfel, in timpul actiunii, in jurul orei 9.00, in apropierea localitatii Sarichioi, politistii i-au depistat pe A. Ivan, de 43 de ani si S. Valentin, de 33 de ani, ambii din localitate, care pescuiau folosind o lotca.
La vederea politistilor, cei doi au incercat sa evite controlul si sa paraseasca zona, pentru oprirea suspectilor, unul dintre politisti executand un foc de avertisment in plan vertical.
In urma verificarilor, a rezultat ca barbatii, folosind 6 plase monofilament au pescuit peste 180 de kg de peste.
Celor in cauza li s-a intocmit dosar penal pentru incalcarea dispozitiilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, iar pestele si ambarcatiunea folosita la comiterea infractiunii au fost ridicate in vederea confiscarii.