Bolile diareice reprezinta a doua cauza de imbolnavire si mortalitate la copiii sub 5 ani. Anual, la nivel mondial, peste 700.000 de copii isi pierd viata din cauza diareei, semnaleaza Organizatia Mondiala a Sanatatii.
In randul adultilor se inregistreaza pana la 1,7 miliarde cazuri de boli diareice in fiecare an, in lume, potrivit OMS.
Diareea este cea mai frecventa afectiune digestiva, ce poate aparea la orice varsta. De obicei, diareea reprezinta simptomul unei infectii gastrointestinale, ce poate fi cauzata de microorganisme precum bacteriile, virusurile sau parazitii. Boala se caracterizeaza printr-un numar de peste trei scaune moi sau lichide in 24 de ore, in cazurile cele mai grave ajungandu-se la zeci de scaune apoase. Cel mai mare pericol al diareei este deshidratarea severa a organismului, care este privat de sarurile minerale necesare supravietuirii. Deshidratarea severa prin pierderi hidrice poate duce la deces. Pentru a nu se ajunge aici, este esential a se institui din vreme tratamentul corect al diareei.
Diareea fiind asadar o boala ce trebuie luata in serios si destul de des intalnita atat la copii, cat si la adulti, este important a avea la indemana solutii rapide si eficiente pentru a tine sub control situatia.

Un nou antidiareic cu o formula unica, disponibil acum si in Romania

Noul produs antidiareic Tasectan, lansat recent pe piata romaneasca de GTS Solution, vine in sprijinul persoanelor care se confrunta cu episoade de diaree. Tasectan este un dispozitiv medical, singurul produs din Romania care contine gelatina tanat. Aceasta compozitie speciala are proprietatea de a controla si a reduce numarul scaunelor diareice.
Gelatina tanat are rolul de a restabili functia fiziologica a peretilor intestinali si de a proteja mucoasa intestinala inflamata. Tasectan este un dispozitiv medical care nu se absoarbe sistemic. Gelatina tanat din care este compus produsul actioneaza mecanic, formand o pelicula protectoare pe baza de proteine la nivelul peretelui intestinal. Astfel se limiteaza contactul agentilor patogeni sau al toxinelor cu mucoasa intestinala, contribuind la eliminarea lor prin scaun. Produsul isi face efectul in primele 12 ore de la administrare. Rezultatele provin din studii prezentate la cel de-al 33-lea Congres al Asociatiei Francofone de Gastroenterologie Pediatrica, Hepatologie si Nutritie (martie 2012, Nantes, Franta).

Eficient si usr de acceptat atat de copii, cat si de adulti

Spre deosebire de alte antidiareice disponibile in Romania, Tasectan nu actioneaza asupra sistemului nervos central si nici asupra motilitatii intestinale. Este sigur in tratamentul sugarilor si al copiilor. Nu se absoarbe sistemic.
Dispozitivul medical Tasectan este disponibil in capsule pentru adulti si in plicuri pentru copii. Are gust neutru, fiind usor acceptat de copii, si poate fi administrat in apa sau ceai. Nu contine zahar, putand fi utilizat si in cazul persoanelor cu diabet zaharat.
Tasectan este un produs elvetian, autorizat si aprobat ca dispozitiv medical antidiareic. Produsul este disponibil pe www.qlife.ro.