Cea de a sasea editie a Targului Gaudeamus in format estival, gazduita de litoralul Marii Negre, a ajuns la final. Evenimentul, organizat de Radio Romania - Centrul Cultural Media si Radio Romania Constanta, s-a desfasurat in intervalul 14 - 18 august, in premiera in Constanta, in incinta pavilionului expozitional din vecinatatea City Park Mall. Conform traditiei, ultima zi a targului a fost dedicata cu precadere castigatorilor Trofeelor Gaudeamus, premiati luni, 18 august, la ora 18:00, in incinta targului. Premiile Targului Gaudeamus Constanta 2014 au fost decernate astfel: • Trofeele Gaudeamus acordate expozantilor prin votul publicului: locul 3 - Editura RAO, locul 2 - Editura Humanitas si locul 1 - Editura Nemira; • Cea mai ravnita carte a targului a fost desemnat, tot de catre vizitatori, volumul Dictionar ilustrat al gesturilor de Joseph Messinger, publicat de editura Litera; • Trofeul Presei a revenit cotidianului Telegraf - sectiunea publicatii si postului Infopress TV - sectiunea TV.
Desi institutia mass-media care a primit cele mai numeroase voturi a fost postul Radio Romania Constanta, acesta nu a intrat in competitie, dat fiind statutul său de organizator al evenimentului.
Intrucat rezultatul votului a fost neconcludent, Trofeul Presei - sectiunea radio nu a fost acordat;• Premiul Miss Lectura a fost castigat de domnisoara Andra Rusu, studenta in anul I la Universitatea Maritima Constanta, Facultatea - Ingineria Mediului. Premiul, constand in produse cosmetice, a fost oferit de catre organizatori si Farmec SA;• Castigatorul marelui premiu al Tombolei Gaudeamus este Florin Gemanaru din Constanta. Premiul a constat intr-un smartphone Nokia Lumia 520, oferit de organizatori. Bilantul statistic al editiei 2014 a Targului Gaudeamus Constanta este: • Numarul vizitatorilor - circa 9.000; • Numarul expozantilor a fost de 22, acestia reprezentand domeniile majore de activitate de pe piata editoriala romaneasca. • 10 evenimente editoriale au adus in fata publicului cateva dintre cele mai cunoscute figuri ale peisajului cultural constantean;• Circa 1.300 de volume au fost donate de catre vizitatori in cadrul proiectului Cartile se intorc acasa, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donatii din partea expozantilor si a vizitatorilor a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunitati subfinantate din acest punct de vedere. Proiectul continua o traditie care dureaza de la primele editii ale Targului International Gaudeamus, iar de la relansarea sa sub acest nume, in anul 2010, peste 86.000 de volume au imbogătit patrimoniul unor biblioteci care nu au mai primit de foarte mult timp fonduri pentru achizitii. Volumele donate in acest an la Gaudeamus Constanta de catre expozanti - editurile Casa Radio si Nemira, si vizitatori, au ca destinatie biblioteca Liceului Tehnic I. C. Bratianu din comuna Nicolae Balcescu, judetul Constanta.