Constiinta unui Liberal de Stanga: Razboiul transatlantic: batalia de la Pungesti

M-am saturat de cretinismele de la Pungesti ca de mere acre. Protestele de acolo nu au nimic in comun cu democratia, libertatea, ecologia, cu sfanta proprietate privata. Nu, este expresia condensata a unei batalii cu mize economice enorme, intre UE, respectiv Germania, adevaratul conducator al adunaturii de rate schioape care o alcatuiesc, si americani. Miza razboiului? Complicat de spus in cateva cuvinte. Dar sa zicem ca UE nu este tocmai fericita din cauza faptului ca noii membri din Est, trecand peste capul stapanilor de la Bruxelles, au facut din tarile lor un soi de cap de pod pentru americani, care astfel trec peste tot felul de bariere protectioniste ridicate de UE in calea americanilor, si nu numai impotriva lor.
Gazele de sist, exploatate de americani, ar intra grav in concurenta cu gazele vandute de europeni aici(toate distributiile de gaze din Est sunt controlate in general de nemti si de francezi), lipsindu-i pe europeni de profituri uriase, facute din condei. La noi si gazele rusesti ne sunt vandute de nemti, iar gazele proprii de OMV sau de Gaz de France.
Ia sa vedem noi: cine finanteaza masiv ONG urile implicate in proteste si in caftelile cu jandarmii: rusii, sau europenii, recte nemtii, francezii sau olandezii? Sigur, nu e cuser sa-i arati cu destu pe "europeni". Dar nici sa te faci ca ploua, si sa-i faci pe rusi vinovati de organizarea manifestatiilor, numai pentru ca esti la mana birocratilor de la Bruxelles, nu e cuser. Pentru ca nimeni nu mai intelege nimic.
Batalia de la Pungesti este expresia gradului de ineptie la care a ajuns o constructie, UE, in care am crezut si cred. Dar, incaputa pe mana unor mediocri aroganti si cu ochii numai dupa bani, proiectul european a luat-o grav pe aratura. Sa arunci tari intregi intr-un soi de razboi civil, vezi Ucraina, si, intr-un fel si Romania, pentru simplul motiv ca tu, lider european, habar nu mai ai de realitati, si vrei sa-ti pupe picioarele in semn de recunostinta pentru ca-ti arunca un os de la masa bogatilor, este pura dementa. Cum dementa a fost "circulara" prin care eram avertizati in legatura cu vizita premierului chinez.
Nu, la Pungesti nu este sindromul "nu ne vindem tara!" Acolo se lupta europenii cu americanii, iar noi suntem prinsi intre ei. Si noi platim pentru hachitele lor.