Dinescu: Basescu lasa in urma doar clinchet de catuse

Maestrul Mircea Dinescu scrie intr-un editorial pentru revista "Catavencii" ca Traian Basescu insista cu solicitarile de a-i inlatura pe cativa dintre ministri cabinetului Ponta, in numele obiectivului national major, intrarea in Schengen. Presedintele ar avea astfel un motiv de "fudulie" la Bruxelles, caci, ce altceva lasa in urma seful statului dupa noua ani la Cotroceni, "in afara clinchetului de catuse"?
Ramas ca Nutu Camataru fara leii din Procuratura, pe care i-a crescut de mici dormind cu ei in pat, Traian Basescu scanceste ca n-o sa papam Schengen daca nu bagam mintenas la parnaie doi-trei ministri de-ai lui Victor Ponta, sa fie Europa mandra de noi, cu atat mai mult cu cat doamna Nicholson abia asteapta sa le vare, printre gratii, suzeta in botic", scrie poetul Dinescu.
Simbolul celor 9 ani de "domnie" a lui "Tepelus Voda" e doar clinchetul de catuse, pana si "dragostea dintai, Biruinta", fiind comandata de un temnicer-sef ce dormea cu catusele sub perna.
"Din clinchet de catuse basesciene s-au intrupat politicienii Gigi Becali si Dan Diaconescu, saltati din plapuma dupa un mozol prelungit cu "garantul democratiei", din clinchet de catuse se va intoarce si Adrian Nastase in bratele vanjoase ale poporului, mai curat si mai carliontat ca oricand", mai spune Mircea Dinescu in revista de satira.