Mircea Dinescu (Catavencii): Nesperatul farmec al impartialitatii

Desi Laura Codruta Kovesi are mai degraba gratia calului de lemn decit bizdicul Elenei din Troia, ciolanosul sau trup justitiar a bagat rica intre doi barbati de stat care, aburcati pe cocoase ideologice diferite, calareau cu seninatate, in desertul economiei de piata, aceeasi deselata camila a puterii.
La prima vedere pare ca Traian Basescu, aplicind tehnica teparilor romani, a exportat-o pe Codruta la Bruxelles ca s-o importe pe sestache, cu TVA-ul marit, si sa i-o vire cu forta lui Ponta sub plapuma, spre disperarea lui Crin Antonescu.
Stropsit de balele varanului prin cele trei capete televizate si predispus sa plateasca taxa de fraier fiindca a calcat in scuipatul de smecher al marinarului, in urma acestui codoslic politic aparent dezastruos pentru premier, s-ar putea sa asistam nu doar la divorturi, ci si la nasterea unei frumoase povesti de dragoste.
Intii ca Ponta are acum un nesperat prilej de a-l da cu suturi in popou pe Voiculescu afara din sufragerie, cu partidut cu tot, eliberind un spatiu locativ rivnit de multi baieti cu viza de flotant din opozitie. Desi tentat sa se retraga cu varanul in mlastina, Crin Antonescu nu va indrazni sa rupa coalitia si-si va altoi pe ciocul necrutator un cioc mai mititel si mai blind, caci partidul liberal, bolnav de elefantiazis, risca sa faca fis ca broscuta umflata ca vaca, daca ministrii liberali nu vor mai avea acces la moara cu malai. Marele machitor, lipsit de la natura de organul loialitatii, inchipuindu-si ca la ceilalti organul functioneaza din plin, a calculat ca juna Codruta, indatorata pe veci, cind va fi lasat la vatra cu imunitatea cazuta in vine, nu va ingadui ca Dosarul "Flota" sa se pravale asupra-i. De unde sa stie bietul de el ca Ponta poarta acelasi numar la pantof ca si Codruta - 45 - si ca s-a jucat cu ea de-a Cenusareasa la Bruxelles, coabitind de mai multe ori, ca porumbeii, sub ochii ingaduitori ai lui Barroso?
Topaind fericit dupa ce a pavat Curtea Constitutionala cu judecatori cu spinarea moale, Traian Basescu, ca pacient al lui dottore, va avea surpriza sa se trezeasca la DNA strins la piept de Codruta Kovesi pina ii vor trosni oasele, astfel ca, facut pachet si trimis la Casa de creatie a lui Adrian Nastase, va gusta in sfirsit din farmecul impartialitatii emanat de justitia romana.