Cotidianul.ro : Stelian Tanase: S-a reluat razboiul Basescu-Ponta

Stelian Tanase scrie intr-o postare pe blogul sau despre decizia presedintelui de a respinge propunerile ministerului Justitiei pentru functiile de procurori-sefi ai DNA si PG aratand ca reprezinta, in opinia sa, reluarea razboiului Basescu vs Ponta.
"Stirea nu este surprinzatoare; ea confirma reluarea razboiului dintre Palatele Cotroceni si Victoria si s-a conturat clar imediat dupa ce Traian Basescu declara la sedinta CSM din 4 ianuarie ca nu-i este clara procedura de numire a procurorilor sefi si indemna CSM sa-i prezinte, eventual, propriile nominalizari, pentru ca, spunea el, "eu nu ma grabesc" (sa aprob nominalizarile trimise de Mona Pivniceru n.n.). Or, declaratia echivala cu un strigat de batalie devreme ce ministrul Justitiei are acum de dat explicatii in plus Comisiei Europene. De altfel Mona Pivniceru se afla chiar acum la Bruxelles pentru ca raportul de tara urmeaza sa fie dat publicitatii cel mai tirziu pe 30 ianuarie (...)".
"Actuala modalitate de numire a procurorilor sefi, la propunerea ministrului Justitiei cu avizul CSM, este cit se poate de limpede. In acest fel au fost numiti in 2005, respectiv 2006, Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi chiar prin decrete semnate de Traian Basescu. Iar asupra acestei proceduri s-a pronuntat in 2005 si Curtea Constituttionala gasind-o indreptatita. Inconsecventa prezidentiala este evidenta. Cit despre transparenta selectiei, in 2005 si 2006, ea a constat intr-un interviu cu usile inchise in fata Sectiei de Procurori a CSM plus un interviu cu ministrul Justitiei, Monica Macovei. Acum insa ministrul Justitiei face parte din alta tabara politica...", conchide Stelian Tanase.