www.andreearaicu.ro informeaza: Nu mai facem sex asa de des, o spun si statisticile, si studiile. Si o spun cel mai des cuplurile si femeile si barbatii cand vorbesc cu prietenii. Dar tu? Tu ce zici? A trecut ceva timp de cand ai facut sex cu partenerul tau?
Fie ca ai ramas singura de putin timp sau pur si simplu nu ai vreme de intalniri, ori poate relatia ta de cuplu trece printr-un impas, e clar ca iti spui mai des nu mai facem sex.
Si n-am vrea sa adaugam presiune in plus, dar, atunci cand nu mai ai activitate sexuala, se intampla niste modificari in corpul tau. E timpul sa privesti sexul drept ceva prioritar. Pentru ca iata ce se intampla in corpurile noastre atunci cand nu mai facem sex, conform The List:

Vei avea vise erotice

Cand nu mai facem sex in viata reala, facem in vis! Problema: un vis umed nu e nici pe departe atat de incitant cat actul sexual in sine, pe bune!

Nivelul de stres va creste daca nu mai facem sex

Nivelul stresului e amplificat de lipsa sexului. Endorfinele ce sunt eliminate in sange in timpul sexului te ajuta sa lasi in urma ingrijorarea si anxietatile si sa zambesti! Nici activitatea fizica dintre cearsafuri nu e de neglijat in acest sens! Si pentru ca stresul prelungit duce la tensiune arteriala ridicata, n-ar fi cazul sa ai tensiune de aviator cu niste sex constant?

Sufera si sistemul imunitar alaturi de tine

Se pare ca suntem mai susceptibile la boala atunci cand nu mai facem sex. Atunci cand facem dragoste se secreta un hormon (un nume lung si greu de pronuntat dehidroepiandrosteron) ce ajuta sistemul imunitar sa lupte importiva bacteriilor, virusurilor si altor infectii.
Atentie insa: e musai sa se lase cu orgasm ca sa beneficiezi de efectele miraculoase ale acestui hormon. Ar fi pacat, mai ales ca tot el e responsabil cu o piele mai sanatoasa, un par mai frumos si te ajuta sa combati depresia si sa inveti lucruri noi mai repede! In plus, daca faci sex de doua ori pe saptamana cel putin, creste si un anticorp " imunoglobulina A " ce iti ajuta corpul sa fie puternic in lupta cu bolile.


Te simti deprimata

Sigur, te simti deprimata si ca activitatea sexuala scade. Dar cand nu mai facem sex cu iubitul sau sotul e clar ca exista o alta problema. Care nerezolvata va duce la depresie.

Iti pierzi libidoul

N-ai chef de sex? Pofta vine mancand, caci altfel, pierzi si mai mult apetitul! Se pare ca trupul femeii se obisnuieste repede sa uite senzatiile acelea minunate din timpul orgasmului. Daca nu exista libido, macar masturbeaza-te pana cand se intoarce! Se pare ca oamenii ce isi ofera placere singuri sunt iubiti mai atenti si mai generosi. Noi, femeile, suntem mai norocoase decat barbatii, daca uita sa-si foloseasca penisul, pot experimenta disfunctii erectile. Orice erectie e un motiv de circulatie intensa si activitate neurologica in zona. Deci, domnilor, va rugam! Ar fi pacat!

Muschii vaginali isi pierd elasticitate daca nu mai facem sex

Daca nu mai facem sex regulat, riscam sa nu mai avem nicio senzatie de placere pe la 50 de ani. Peretii vaginali se subtiaza si slabesc, iar atunci cand o femeie ajunge la menopauza, intervine durerea. Muschii si peretii vaginali sunt cel mai bine antrenati cu sex! La fel si secretia vaginala, lubrifiantul natural de care ai nevoie cu atat mai mult cand intervine secetoasa menopauza. Sexologii si medicii afirma ca sexul e cea mai buna metoda de a inteti circulatia sanguina in zona!

Te ingrasi

Sexul este e o metoda buna de slabire. Este cardio insa muuult mai placut. De ce sa iti dai duhul la banda de alergat cand poti face maraton de sex? Cate calorii se consuma in timpul unei partide de sex? Cam pe la 68 de calorii pe ora daca preludiul implica niste sarutari mai suave si cam 476 calorii daca sunteti la clasa avansati.
Practic, pe masura ce ritmul respiratiei creste, consumam mai multe calorii. Cat face un masaj senzual? 80 de calorii intr-o ora.
Atunci cand va oferiti placere cu mainile, ardeti aproximativ 100 de calorii, iar sexul oral va scapa de 200 de calorii intr-o ora! Actul sexual in sine consuma cca. 144 de calorii intr-o jumatate de ora. Daca faci un mic calcul, la o activitate sexuala sanatoasa - de 3-4 ori pe saptamana - consumi pe la 1200 de calorii. Nu e deloc de neglijat acest total! Spor la adunat!

Memoria nu te mai ajuta atat de mult

Atunci cand nu mai facem sex asa de des cum ar trebui, mintea noastra e din ce in ce mai incetoasata. Memoria incepe sa ne joace feste si e posibil sa te trezesti absenta! Iata de ce: sexul antreneaza hipocampusul, partea creierul ce e responsabila de memoria pe termen lung. In timpul actului sexual, chiar se nasc noi neuroni in aceasta zona.