Pesurse.ro: Rosca Stanescu revoltat: De doi ani de zile, USL o acuza pe Kovesi de lipsa de profesionalism si de dosare politice, dar dupa propunerea ei la DNA, rezulta ca in tot acest timp am mintit

Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a declarat la B1 TV, ca presedintele PSD, Victor Ponta, a schimbat un discurs de doi ani de zile al USL-ului vizavi de Laura Codruta Kovesi, prin propunerea acesteia pentru functia de sef la DNA.
"Sunt cateva lucruri surprinzatoare. Noi, toti cei de la USL, fara exceptie, de doi ani de zile o acuzam pe Laura Codruta Kovesi si de lipsa de profesionalism, si de fabricarea unor dosare, si de aservirea unei parti a procuraturii lui Traian Basescu, si de dosare politice si asa mai departe. Acest punct de vedere l-am exprimat constant timp de doi ani de zile si evident ca el a fost auzit si de responsabilii de la UE, mesajul a fost foarte explicit doi ani de zile. Acum, prin propunerea de catre Victor Ponta, care este primul-ministru al USL, este ministrul Justitiei interimar al unui Guvern USL, prin propunerea Laurei Codruta Kovesi la aceasta importanta functie rezulta implicit ca noi am mintit toti, in frunte cu Victor Ponta, timp de doi ani. Este o situatie foarte neplacuta. Eu, de pilda, nu cred ca am mintit, liberalii nu cred ca au mintit. Am avut o sedinta cu tot stafful PNL, nimeni nu crede ca am mintit timp de doi ani", a explicat Rosca Stanescu.
Acesta a tinut sa spuna ca si Traian Basescu "se afla intr-o situatie cel putin ciudata", acceptand in prezent propunerea lui Tiberiu Nita la Parchetul General, desi a refuzat aceeasi numire din partea fostului ministru Mona Pivniceru.
"Pe de alta parte, domnul Traian Basescu l-a respins, poate intemeiat, noi am considerat ca nu, pe domnul Tiberiu Nitu atunci cand a fost propus in urma unei proceduri cat se poate de deschis, cand a fost propus de doamna ministru Pivniceru. Acum, acelasi presedinte Traian Basescu presupun ca se grabeste sa-l accepte pe domnul Tiberiu Nitu. Si domnul Basescu se afla intr-o situatie cel putin ciudata. In fine, astazi, domnul Traian Basescu a insistat asupra faptului ca exista o diviziune a muncii in legatura cu procurorii marilor parchete, ca fiecare din cei trei jucatori isi face treaba lui si ca el este jucatorul de la capatul drumului. Dar un jucator de la capatul drumului nu insista de la inceputul drumului pentru doamna Kovesi asa cum a facut domnul Traian Basescu. Inseamna ca el este si la inceputul si la capatul drumului. Inchei spunand ca ma bucur ca domnul Traian Basescu a facut o afirmatie, pe care o fac si eu degeaba de doua saptamani, si anume ca in conformitate cu legea, sefi ai marilor parchete pot fi si judecatori, nu numai procurori. In final, acest lucru s-a lamurit", a conchis acesta.