Mariustuca.ro / Oarba si paralizata, dupa un cancer cerebral, o balerina revine pe scena (Autoare: Magda Marincovici)
Anna Mott, o balerina in varsta de 18 ani, ofera tuturor o lectie de curaj si speranta. In 2012, tanara din America, a fost diagnosticata cu o tumora la creier. Dupa tratament, Anna si-a pierdut vederea si o parte din capacitatea de a se misca. Dar pasiunea ei, baletul, a fost mai puternica. Iata povestea tinerei balerine, relatata de M6Info.
Anna Mott s-a nascut in Marietta, Georgia, si avea toate datele pentru a fi o balerina de succes. De la trei ani Anna dansa zilnic. Dar in august 2012, la numai 16 ani, Anna incepe sa sufere de dureri de cap care au obligat-o sa mearga la spital. Viata ei s-a bulversat total, cand a primit vestea ca are o tumora la creier. Dupa o cura intensa de chimioterapie si 33 de sedinte de radioterapie, cancerul a dat semne ca bate in retragere. Dar tratamentele dificile si indelungate au lasat sechele grave: orbire si paralizia partiala, care au condamnat-o la multe luni de convalescenta.
- In multe randuri, am crezut ca o pierdem, marturiseste Melissa Mott, mama tinerei balerine.
Dar Anna Mott nu a renuntat la pasiunea ei si a considerat-o o terapie. Treptat, Anna a reusit sa recupereze controlul asupra partilor inerte. Si cel mai frumos moment al vietii ei din ultimii trei ani a fost revenirea pe scena, la inceputul lunii mai, spune Anna.