HHS este o metoda "screening" bazata atat pe cunostinte derivate din Analiza Minerala Tisulara (mineralogarama din fire de par), cat si pe cele ale Biotipologiei Homeopate in maniera moderna.
Mai multe detalii despre aceasta metoda de screening puteti afla de la standul din cadrul celui de-al 3-lea Congres National de Medicina Integrativa cu Participare Internationala, celui de-al 23-lea Congres National de Acupunctura si celui de-al 28-lea Congres National de Homeopatie de la Bucuresti, organizat de Institutul National de Medicina Complementara la Universitatea "Titu Maiorescu".

Analiza Minerala Tisulara si Biotipurile

AMT dozeaza mineralele la nivel "intracelular" spre deosebire de testele comune de laborator efectuate din sange, urina si fecale, care furnizeaza date la nivel "extracelular".
Rezultatele acestor teste pot fluctua ca urmare a ritmului normal cicarian, al tehnciilor de esantionare a probei, a exercitiilor fizice, a inflamatiilor acute sau cronice, infectiilor, neoplaziei, stresului, etc.
In schimb, Analiza Minerala Tisulara nu este supusa acestor fluctuatii, fiind, din acest motiv, testul principal pentru determinarea statusului mineral al unui individ si, in consecinta, a activitatii sale metabolice.
Este important sa mentionam ca aceasta analiza poate individualiza raspunsul endocrin, iar valorile "functionalitatii" glandelor endocrino-metabolice, mai ales ale celor tiroidiene si suprarenaliene, se refera la raspunsul hormonilor la nivel "intracelular" si doar secundar la concentratia in sange, etc.
Incadrarea Biotipologica reprezinta o modalitate de interpretare care, impreuna cu o anamneza amanuntita, o corecta evaluare antropometrica, un examen obiectiv si corelata cu Analiza Minerala Tisulara.