Dieta influenteaza atat starea de sanatate generala, cat si viata sexuala, iar acest lucru este valabil si in cazul barbatilor, afirma cercetatorii americani, care au identificat principalele cinci alimente care influenteaza negativ libidoul masculin, conform healthyliving.msn.com.

- Alimentele la conserva

Ambalajele conservelor contin bisfenol (BPA). S-a constatat ca barbatii care au un nivel ridicat de bisfenol in organism au o probabilitate de patru ori mai mare sa se confrunte cu disfunctii erectile si de sapte ori mai mare de a avea probleme cu ejacularea.

- Sarea

Sarea consumata in exces este principalul factor de risc pentru hipertensiunea arteriala, care, potrivit cercetatorilor americani de la Universitatea Tulane, cauzează disfunctie erectila, ce nu poate fi tratata cu medicamente specifice.

- Soia

Un studiu al Universitatii Harvard a stabilit ca o dieta bogata in soia poate provoca disfunctie erectila, deoarece estrogenul din acest aliment duce la scaderea nivelului de testosteron.

- Grasimile trans

Grasimile trans sau nesaturate se numara printre macronutrientii care afecteaza sanatatea inimii si, prin urmare, calitatea erectiilor.

- Zaharul

Mai multe studii au araatat ca nivelul de testosteron scade cu pana la 25% dupa ce concentratia de zahar din sange a atins un moment de varf, ceea ce duce la aparitia problemelor de libido.