Pe 22 si 23 mai 2015, Centrul de Resurse Juridice aduce campania Lagarele de langa tine, ce promoveaza drepturile persoanelor cu dizabilitati mintale inchise in institutiile statului, la Mall Coresi, din Brasov.
Stiai ca numai intre 2011 si 2014 au murit 1.500 de copii si adulti institutionalizati? Iata harta deceselor. Vino si transmite un mesaj de susstinere pentru drepturile acestor persoane aflate la mana autoritatilor, izolate de restul societatii si a caror stare se degradeaza zi de zi, sub protectia” statului.
Timp de 2 zile ai ocazia sa vezi cu ochii tai peste 120 de fotografii ce documenteaza viata celor 25.000 de copii si tineri cu dizabilitati mintale inchisi in institutiile statului, in cadrul unei instalatii foto special concepute pentru a reda atmosfera de izolare in care acestia traiesc.

Cum ii putem ajuta?

Semneaza petitia pentru adoptarea unui proiect de lege care poate preveni abuzurile asupra acestor copii si tineri abandonati de societate si ascunsi de autoritati si care le poate oferi sansa de a se plange de tratamentele degradante la care sunt supusi. Peste 3.300 de cetateni au semnat deja;
Apoi trimite o carte postala politicienilor si arata-le cum e viata in aceste centre si de ce trebuie sa sustina adoptarea proiectului de lege;
Participa vineri de la ora 15:00 la dezbaterea In ce masura sunt respectate drepturile persoanelor cu dizabilitati mintale inchise in institutiile statului?
Daca ti-am trezit interesul, te asteptam vineri si sambata, 22 si 23 mai, intre 10:00 si 19:00, la zona Food Court din curtea Mall-ului Coresi, de pe strada Zaharia Stancu 1, din Brasov.
Afla mai multe:
Vezi fotografii de la un eveniment similar din Bucuresti - ONGFest 2015;
Vezi ce s-a scris in presa despre Lagarele de langa tine: aici si aici;
Citeste raportul de monitorizare al Complexului de Servicii Magura Codlea, Brasov
Alatura-te campaniei pe facebook: facebook.com/LagareleDeLangaTine
SEMNEAZA PETITIA!
Instalatia foto a fost conceputa special pentru acest proiect de arhitectii de la www.syaa.ro.
Lagarele de langa tine” este un proiect initiat de Centrul de Resurse Juridice si finantat prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru detalii accesati www.fondong.fdsc.ro.
http://www.petitieonline.com/sunt_singur_pe_lume_cine_ma_apara
https://www.facebook.com/events/892282364166618/,
www.facebook.com/LagareleDeLangaTine.