Am gasit pe internet un amplu articol (propagandistic!) - despre comuna mea, Puiesti (jud. Vaslui). Ala materialul virtual cuprinde cea mai mizerabila propaganda, "marca USL"!
Cu o asemenea nerusinata!, desantata! - reclama edilitara suntem in primejdie de a pierde alegerile din 2016 ! -
Nu mi-a venit sa cred ca primarul ala al USL, Costel Moraru, cu care am discutat in biroul lui de vreo 4-5 ori, cel putin, carand sateni, cetateni pe la el, cu diverse nevoi, un tip cuminte si gospodar altfel, specialist bun intr-ale administratiei de 24 de ani, ca abia de cativa ani a intrat si in USL!, tot fiind "apolitic", e in stare sa spuna neroziile alea pe un spatiu atata de larg, de ziar!?! Domne, asa-s toti primarii nostri?! Pai in felul asta o vom "lua pe coaja!" la toate alegerile trecute, prezente si viitoare!
Da, hai sa-l parafrazez, citez cu ce-a spus de drumul ala al meu care - culmea ironiei! - apare ca fiind deja asfaltat! - deci taranii aveau dreptate sa mi se planga cu atita indignare! : "Prin PNDI, s-a reusit gasirea banilor necesari pentru asfaltarea a 4 km de drum pana in satele Bartalusi-Mocani si Bartalusi-Razesi / satul meu ! /, sate care de ani de zile au trait intr-o izolare cumplita si in care nu se putea circula decit cu caruta."
Bai Dom Primar Costel Moraru! - doara ne stim atata de bine! - cum poti sa torni asemenea gainarii!, prezentand drumul ca si facut?! De-a lungul anilor ai asfaltat doar portiunea aia de cativa km, de la Puiesti pana la Cetatuia (Stramba). Si ne spuneai ca vroiati mai apoi sa legati si satele alea noastre doua de Stramba! Ori, ai turnat doar o caruta de pietris "La Stalp!" pe costisa aia cea mai periculoasa, pe 40-50 de metri! - in rest, poate peste 1.000 de ani mai faceti drumul ala!
Cum poate cineva sa prezinte un fapt ca realizare, cand drumul ala spre Puiesti arata ca acum 200 de ani?! Iti transmit ca oamenii mi-au spus ca nu te mai voteaza, neam! Si pe "Buzatu" il fac "prastie", oamenii!
Daca ati gasit banii de asfaltare, UNDE-I DRUMUL?! Pai dupa revolutie am stat de vorba cu zeci si sute de lume din satul meu, Bartalusi-Razesi, din Mocani, Sendresti, Stramba, Puiesti, Lalesti, Iezer, s. a. Comuna aia a noastra e printre alea mai amarate din tara!! Ai facut cate ceva, dar prin Puiesti. Si pentru tiganii aia. Nu ti-e frica de Cel-de-sus, ca aveai o cota foarte buna printre oamenii comunei!? Asa propagandist de 2 bani ai ajuns?! Erai in campanie electorala cind ai pus idiotii aia sa scrie un asemenea material mincinos?! Numai partial, cu totul partial, e adevarat ce spuneti pe acolo. Pai eu traiesc in zona aia a noastra de peste 40 de ani! Eu nu stiu cum stam noi pe acolo?! Ca spitalul din Puiesti a aparut cu ani multi in urma a fi al mai nenorocit din ... Europa! Bon: pe atunci nu erai d-ta edil! Dar Vieru, primarul pesedist, ce-a facut?! Ala - spune lumea! - chiar mai nimic n-a facut. De tine spun ca a-i mai facut "doua paie cruce!" La interventiile mele repetate pe langa Vieru au adus 8-10 becuri in sat! Eu am facut primul cererea satului! - catre Fondul Social European (august 2000) sa ne puna niste pompe de apa! Apoi am mai fost prin capitala, ca aveau locasul prin Centru!, de cateva ori. Si de n ori au alergat vreo 3-4 romani din sat! Si abia acu cativa ani au instalat pompele, ca vechii primari umblau cu porcarii! NE SABOTAU ! NE DETURNAU !!!!
Pai anul trecut inca nu asfaltaseti trotuarele de la Primarie si pana in Centru!, la magazin, spre statia de autobuze, microbuze, punctul nodal al comunei. M-ai dezamagit CRIMINAL !
Asta-i administratia locala a USL?! Pare-mi-se ca "Costelus" a ramas tot primar al PNL! Altii imi confirma ca ar fi trecut la noi, la PSD!? Hai sa admit ca asta a miscat te miri ce, dar numai prin comuna!, ca prin jumatate din satele comunei nici ca a facut ceva! Dar am avut cateva mandate un balamuc de primar, taranist!, din satul vecin cu mine, Bartalusi-Mocani!, Duca, si asta in 2-3 mandate numa a furat! Il cauta DNA-ul! S-a umplut de bani! - imi spun romanii, savuros! - si si-a abandonat nevasta!, insurandu-se cu una mult mai tanara! S-ar fi mutat in Barlad!, dar il paste puscaria! Ala, deci, din satul vecin!! - si n-a facut nimica !!
Domnu Moraru : cum poti plati niste aplaudaci nenorociti!, politruci de 2 bani! - sa scrie toata gargara aia laudativa?! Cum apare citatul ala al teu unde prezinti la TIMPUL PERFECT COMPUS! - adica deja ai asfaltat ! / pietruit drumul ala dintre noi si Cetatuia!, si nu-s 4!, ci 5 km pretine!? Pai de aia ne ocarasc amarnic!, injura chiar!, romanimea, spunandu-mi cu atata naduf : "sunteti la fel ca ai de dinainte!"
Mai, acest domn prim-ministru Victor Ponta al nostru! - si cu dl ministru, vicepremier, M.D.R.A.P, Liviu Dragnea !, vor fi stiind ce administratii locale de cocoa!, avem ?!
Uitati si celularul d-lui primar Costel Moraru : 0745 / 230.526. Daca va mai fi fiind valabil!?, ca de anul trecut n-am mai apucat sa mai vorbesc cu el! Numarul sau de telefon il am de niste ani buni. Mai tot vorbeam. Il mai vizitam cu satenii din sate pe la Primarie! Il stimam mult!, dar dupa tarasenia asta...